Oog van de storm

Eigenlijk wilde ik jullie in mijn blogs vertellen over de juridische zaken die ik tegenkom en de vragen die regelmatig terugkomen. En natuurlijk de manier waarop ik het allemaal aanpak. Maar nu is er een speler die allemaal roet in het eten gooit. En is de gewone dagelijkse gang van zaken niet meer het belangrijkste.

Ik prijs mij gelukkig dat het mij en mijn omgeving goed gaat, maar toch ontkomt niemand aan de gevolgen van de corona-crisis. Al merkt de één er meer van dan de ander.

Tornado

Voor mij lijkt het op een tornado. Als we kijken en luisteren naar journaals, persconferenties en berichtgeving van het RIVM blijkt het te stormen. IC-afdelingen liggen vol met zieke mensen, zorgmedewerkers staan onder hoogspanning. Ondernemers zien hun omzet voor soms wel 100% wegvallen. Leuke activiteiten en vakanties gaan niet door. Kinderen zitten thuis ‘online’ op school en op bezoek bij opa en oma kan niet meer. Het zijn onzekere tijden voor iedereen.

En toch lijkt of de storm om mij heen raast. Je kent het beeld van een tornado wel. Een lange slurf in de lucht die rond raast. Deze slurf vernielt alles wat hij op zijn weg vindt. Maar middenin zit het oog. Een oase van rust, geen wind, soms zelfs met zon. Afhankelijk natuurlijk van hoe groot het oog is.

In het oog van de storm

Ik lijk mij (gelukkig) in het oog van de storm te bevinden. Mijn naasten en ik zijn gezond. Dat is het belangrijkste De kinderen redden zich met hun schoolwerk en ik kan blijven werken. Dat is fijn. Wat merk ik er vooral van? Veel thuisblijven, minder sociale contacten, geen voetbal bij Hulzense Boys, geen stadionbezoeken aan de Grolsch Veste. De storm schampt mij dus wel. Maar als het daar bij blijft, ben ik dik tevreden.

Nu wachten we tot de tornado is uitgeraasd. Want er komt een einde aan deze storm. Wanneer en op welke manier is toekomstmuziek. De regering heeft beslissingen genomen over vervolgstappen voor de korte termijn. De lange termijn is nog ongewis en ook ik heb geen glazen bol.

Positieve dingen

Voor de lange termijn hoop ik dat de negatieve gevolgen voor iedereen zo beperkt mogelijk blijven. En dat de positieve initiatieven die ontplooit zijn in stand blijven. Meer kunnen we op dit moment niet doen.

Geniet op dit moment vooral van de positieve dingen en wat je wel kunt doen. Ondersteun die mensen die zich niet, zoals wij, in het ‘oog’ bevinden. Samen komen we hier doorheen!

Bonk Advocatuur

BONK Advocatuur

Contactgegevens
Rijssensestraat 58
7442 MJ, Nijverdal
Telefoonnummer: 0548-745000
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De koffie staat klaar!
Koffie staat klaar